Archive for March, 2011

#77 Jyrängönkoski 2011-03-26

Saturday, March 26th, 2011
Jyrängönkoski in Heinola, Finland
32 minutes, max depth 9.8 m, water 0°C
Buddies: Osmo Liipola

Etsittiin kameraa sekä pintauintina että sukeltamalla. Aloin itse jo luopua toivosta, mutta kamera löytyi vihdoin peruslenkkiä tehtäessä selvästi katoamispaikalta alavirtaan. Osmollakin alkoi vihdoin laitteet toimia paremmin, mutta päädyttiin vain sukeltamaan pullot turvarajalle ja lopetettiin sitten. Melkoista sähläystä koko päivä!

#76 Jyrängönkoski 2011-03-26

Saturday, March 26th, 2011
Jyrängönkoski in Heinola, Finland
29 minutes, max depth 8.8 m, water 0°C
Buddies: Osmo Liipola

Tarkoituksena oli sukeltaa virtaa vastaan sillan ohi. Osmolla kuitenkin rupesi regu tosi helposti puhaltamaan eikä suunnitelmasta tullut mitään. Osmolla myös pientä vuotoa hanskassa korjailtiin rantavedessä. Sukelluksen lopuksi piti siirtyä autolle sulattamaan regua. Oma octo hieman pulputti muttei isompia ongelmia. Kuvaus kuivapuvussa ja virtauksessa oli turhan haastavaa. Peruslenkkiä tehtäessä kamera irtosi kädestä (lenkki ei ollut kunnolla), katoaminen huomattiin vasta pintavedessä käynnin jälkeen.

#75 Kiskon avolouhos 2011-03-05

Saturday, March 5th, 2011
Kiskon avolouhos in Kisko, Finland
17 minutes, max depth 11.6 m, water 3°C
Buddies: Osmo Liipola

Jääkurssin avovesi 3. Osmolla kamera. Harjoiteltiin sukeltajan vetoa pois vedestä ongelmatilanteessa ja kadonneen sukeltajan etsintää sektorietsinnällä. Ensin laskeuduttiin reiluun 10 metriin, sitten turvapysähdys ja jään alalaitaan, jossa annettiin vetomerkki. Hetki pintavedessä, sitten harjoiteltiin sektorietsintää, ensin Osmo etsi minut ja sitten minä Osmon. Sen jälkeen oltiin toiselle parille pintamiehinä. Ei ehtinyt tulla kylmä. Sukellukselta Dyykille palatessa auto-ongelmia toisella parilla.